Homepage

Tel. +(32) 02 / 767 07 31    GSM +(32) 0475 / 60 01 77

Plaats voor de camera's

Elke camera heeft een ruimte nodig van circa 2x2 meter. Binnen deze ruimte dient het statief te kunnen staan waarbij de poten 1,20 x 1,10 m in beslag nemen. Hierbij moeten nog twee monitors en de cameraman kunnen staan.
Bij twee camera's worden deze best geplaatst achteraan links en rechts in de zaal. Een eventueel derde camera staat best achteraan centraal. Alle camera's moeten op ongeveer dezelfde hoogte staan. Een positie op het balkon is af te raden omdat dan in een te scherpe hoek op de hoofden van de personages wordt gefilmd.
Bij toewijzing van de plaatsen dient u rekening te houden met een vrije doorgang voor het publiek conform de brandveiligheid. Indien de camera's zetels in beslag nemen, denk er dan aan deze zetels niet op voorhand te verkopen via reservaties.
Wij zullen ons materiaal enkel opstellen op veilige plaatsen en platforms.

Opstelling camera bij videoreportage

Geluidstechniek

Wij nemen het geluid meestal op via onze eigen externe digitale cameramicrofoons. Indien het geluid via een lijn rechtstreeks van de PA kan worden genomen, is onze aansluitbus een vrouwelijke XLR. Wij hebben een kabel mee van max. 10 m.

Lichttechniek

Onze camera's zijn erg lichtgevoelig en hebben slechts 2 lux nodig om te filmen. Uiteraard geldt de regel: hoe meer licht, hoe beter de beeldkwaliteit. Het te filmen object wordt best vooral frontaal belicht. Uitsluitend achtergrondlicht is als filmen tegen de zon en zal donkere beelden opleveren.
Rode belichting geeft problemen bij videocaptatie en kan verbeterd worden door een beetje blauw en wit licht toe te voegen. Rode kledij in combinatie met rode belichting dient echter absoluut vermeden te worden. Belichting met 'congoblue' (nr 181) is onmogelijk met video te filmen. Wij raden u aan de belichtingstechnici op de hoogte te brengen van de videocaptatie. Zij kunnen hiermee dan rekening houden in hun programmatie.

Stroomvoorziening

Al onze apparaten werken met laagspanning en verbruiken dus zeer weinig Watt. Wij hebben een gewone stroombron van 220 V nodig met een normaal Europees stopcontact. Op deze stroomlijn worden best geen andere toestellen geplaatst. In sommige zalen valt de stroom op bepaalde stopcontacten uit als het zaallicht wordt gedimd. Vraag dit dus op voorhand na.

Parking

Om het materiaal vlot in en uit te laden, moeten wij kunnen parkeren vlak bij de ingang van de zaal.
In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest parkeren wij ons enkel op een bewaakte parking. Indien dit niet mogelijk is, zullen wij in Brussel niet filmen.

Indien u nog vragen heeft, aarzel niet ons te contacteren

 

Videoproductieteam podiumkunstvoorstelling

Bert Callens, Tanguy Jordens en Tim Johannwille,
drie van onze vaste cameramannen

Terug naar boven naar boven

Welke technische gegevens zijn belangrijk om weten?

Hiernaast vindt u de technische gegevens waarmee je best rekening houdt bij een reportage van een podiumkunst-voorstellingen.