Homepage

Tel. +(32) 02 / 767 07 31    GSM +(32) 0475 / 60 01 77

Theatervoorstellingen

Alle theatergezelschappen kunnen bij ons terecht : van de professionele theatergroep (zoals de Koninklijke Muntschouwburg Brussel) tot de amateurkring uit het dorp.

De opnames gebeuren meestal met twee HD-camera’s, maar als er veel acteurs tegelijk spelen, zijn drie camera’s eerder aangewezen. De opnames worden achteraf eveneens digitaal gemonteerd, zonder kwaliteitsverlies met titels en generiek.

Onze cameramannen hebben voldoende technische ruimte nodig om hun camera en monitors te plaatsen. Indien deze ruimte zetels in beslag neemt, denk er dan aan deze zetels voor hen te reserveren en niet in voorverkoop te verkopen. Tevens dient bij de opstelling van het filmmateriaal rekening te worden gehouden met een vrije doorgang voor het publiek in functie van de brandveiligheid.

Preview

Indien gewenst, kunnen we de voorstelling komen previewen.
Eén van onze cameramannen komt dan op voorhand kijken naar een voorstelling om aantekeningen te maken wanneer het een ingewikkelde opname betreft met extra aandachtspunten.

Wij houden in ieder geval ten volle rekening met de wensen van onze klanten.

Betreffende DVD

Er bestaan verschillende soorten dvd's (Digital Versatile Disc).
De schijfjes die wij standaard afleveren, zijn dvd-recordable MIN (DVD-R).

DVD-Video zijn de schijfjes die je doorgaans in de winkel koopt of huurt met een speelfilm op. Deze schijfjes zijn op grote oplages verspreid en dus geperst. Zij kunnen op alle dvd-spelers worden afgespeeld.

DVD-Recordable zijn schijfjes die niet geperst werden, maar gebrand (te vergelijken met de gecopieerde CD = CD-R). Het branden gebeurt meestal omdat er slechts een kleine oplage van geproduceerd wordt (minder dan 250 ex.).
Er bestaan spijtig genoeg twee soorten DVD-R : plus en min (DVD+R en DVD-R).
De meeste toestellen kunnen beide soorten lezen, maar er zijn spelers op de markt die enkel de plus ofwel enkel de min kunnen lezen.
Er zijn ook toestellen die enkel DVD-Video lezen en dus de gebrande DVD-Recordable helemaal niet kunnen weergeven.
Deze informatie staat in de gebruiksaanwijzing of soms op het toestel zelf. Sommige goedkopere modellen (meestal van onbekende merken, maar ook van bekende merken) kunnen storingen vertonen bij het lezen van de DVD-Recordable. Het beeld blijft hangen of verspringt, soms van in het begin, soms pas tegen het einde van de weergave.

Het eindproduct kan afgeleverd worden op verschillende dragers naar keuze. Wij leveren de films tegenwoordig echter meestal op DVD. De schijfjes zijn bedrukt in vierkleurendruk en worden geleverd in een dvd-doosje: slim hardbox (135 x 190 mm) met ruimte voor een layer.
Belangrijk om weten is dat het standaard om DVD-Recordable schijfjes gaat, DVD-R-Min. Op verzoek kunnen wij zowel DVD-R Plus als Min bezorgen. Klanten die DVD's bestellen, moeten dus goed uitkijken welke schijfjes hun toestel kan lezen. Zie ook "DVD info" op deze site!

Indien u schijfjes bestelt met de bedoeling ze te verspreiden aan derden, deel hen deze informatie dan mee zodat men rekening kan houden met de weergavecapaciteiten van de individuele toestellen.

Zie ook DVD info!

Terug naar boven naar boven

LDW Produkties specialiseert zich onder meer in het digitaal registreren van theatervoorstellingen voor zowel professionele theatergroepen als voor amateurskringen.

Onze specialiteit

Het merendeel van onze opdrachten bestaat uit het filmen van podiumkunsten : theater, ballet, dans, operette, musicals, concerten,…
We hebben dus heel wat ervaring op dit vlak.

De opnames kunnen gebeuren met één of meerdere digitale HD-camera’s en worden achteraf eveneens digitaal gemonteerd, zonder kwaliteitsverlies en desgewenst met titels en generiek.

Het eindresultaat kan u bekomen op DVD-R, DVD+R, VHS, Hi8, Video8 of DV.