Podiumkunsten videorealisatiesHomepage

Tel. +(32) 02 / 767 07 31    GSM +(32) 0475 / 60 01 77

Podiumkunsten in HD (High Definition)

Doorgaans worden de podiumkunsten opgenomen met twee HD-camera’s en achteraf mooi gemonteerd met titels en een eindgeneriek met de namen van de medewerkers.
Er kan ook worden gefilmd met meerdere digitale camera’s wat de afwisseling van beelden uiteraard ten goede komt.
Bij theater en concerten is dit soms noodzakelijk om alles mooi in beeld te kunnen brengen.

Ballet- en dansgroepen doen erg vaak beroep op onze diensten en meestal worden hun voorstellingen opgenomen met twee camera’s, soms met drie.

Zonder toestemming van de opdrachtgever worden opnames van podiumkunsten nooit verdeeld aan derden . De verdeling van het eindproduct gebeurt steeds enkel via diegene die de reportage bij ons besteld heeft.

Het eindproduct kan afgeleverd worden op verschillende dragers naar keuze. Wij leveren de films tegenwoordig echter meestal af op DVD. De schijfjes zijn bedrukt in vierkleurendruk en worden geleverd in een dvd-doosje: slim hardbox (135 x 190 mm) met ruimte voor een layer.
Belangrijk om weten is dat het standaard om DVD-Recordable schijfjes gaat, DVD-R Min. Op verzoek kunnen wij zowel DVD-R Plus als Min bezorgen. Klanten die DVD's bestellen, moeten dus goed uitkijken welke schijfjes hun toestel kan lezen. Zie ook "DVD info" op deze site!

Preview

Indien gewenst, kunnen we een preview komen doen. Eén van onze cameramannen komt dan op voorhand kijken naar een voorstelling om aantekeningen te maken wanneer het een ingewikkelde opname betreft met extra aandachtspunten.
Bij dansvoorstellingen en balletopvoeringen wordt tevens besproken of men graag close-ups heeft of eerder veel longshots om de choreografie niet verloren te laten gaan.

Wij houden in ieder geval ten volle rekening met de wensen van onze klanten.

De digitale videoregistratie van verschillende podiumkunsten behoort tot één van onze specialiteiten! Wij leveren professionele digitale opnames in HD van onder meer theatervoorstellingen, ballet, dansvoorstellingen, operette, musicals,...

Onze specialiteit

Het merendeel van onze opdrachten bestaat uit het filmen van podiumkunst: theater, ballet, dans, operette, musicals, concerten,…
We hebben dus heel wat ervaring op dit vlak.

De opnames kunnen gebeuren met één of meerdere digitale HD-camera’s en worden achteraf eveneens digitaal gemonteerd, zonder kwaliteitsverlies en desgewenst met titels en generiek.

Het eindresultaat van uw podiumkunst- reportage kan u bekomen op DVD-R, DVD+R, VHS, Hi8, Video8 of DV.