Homepage

Tel. +(32) 02 / 767 07 31    GSM +(32) 0475 / 60 01 77

Videoregistraties van dansvoorstellingen en balletopvoeringen

Ballet- en dansscholen & dansgroepen doen zeer vaak beroep op ons voor het vastleggen van hun dansvoorstellingen zodat ze achteraf een mooie herinnering hebben voor zichzelf, hun familie, vrienden en kennissen.

Doorgaans worden deze opnames gemaakt met twee HD-camera’s waardoor dit achteraf in een mooie videomontage kan gegoten worden.
Bij dansvoorstellingen of balletopvoeringen wordt tevens besproken of men tijdens de videoregistraties graag close-ups heeft of eerder veel longshots om de danschoreografie niet verloren te laten gaan.

Wij houden in ieder geval ten volle rekening met de wensen van onze klanten.

Vermits de meeste dansvoorstellingen en balletopvoeringen in de maanden maart, april en mei gebeuren, raden wij u aan voor deze periode tijdig te reserveren.

Videoregistratie balletopvoering

Betreffende de dvd

Er bestaan verschillende soorten dvd's (Digital Versatile Disc).
De schijfjes die wij standaard afleveren, zijn dvd-recordable MIN (DVD-R).

DVD-Video zijn de schijfjes die je doorgaans in de winkel koopt of huurt met een speelfilm op. Deze schijfjes zijn op grote oplages verspreid en dus geperst. Zij kunnen op alle dvd-spelers worden afgespeeld.

DVD-Recordable zijn schijfjes die niet geperst werden, maar gebrand (te vergelijken met de gecopieerde CD = CD-R). Het branden gebeurt meestal omdat er slechts een kleine oplage van geproduceerd wordt (minder dan 250 ex.).
Er bestaan spijtig genoeg twee soorten DVD-R : plus en min (DVD+R en DVD-R).
De meeste toestellen kunnen beide soorten lezen, maar er zijn spelers op de markt die enkel de plus ofwel enkel de min kunnen lezen.
Er zijn ook toestellen die enkel DVD-Video lezen en dus de gebrande DVD-Recordable helemaal niet kunnen weergeven.
Deze informatie staat in de gebruiksaanwijzing of soms op het toestel zelf. Sommige goedkopere modellen (meestal van onbekende merken, maar ook van bekende merken) kunnen storingen vertonen bij het lezen van de DVD-Recordable. Het beeld blijft hangen of verspringt, soms van in het begin, soms pas tegen het einde van de weergave.

Het eindproduct kan afgeleverd worden op verschillende dragers naar keuze. Wij leveren de films tegenwoordig echter meestal op DVD. De schijfjes zijn bedrukt in vierkleurendruk en worden geleverd in een dvd-doosje: slim hardbox (135 x 190 mm) met ruimte voor een layer.
Belangrijk om weten is dat het standaard om DVD-Recordable schijfjes gaat, DVD-R-Min. Op verzoek kunnen wij zowel DVD-R Plus als Min bezorgen. Klanten die DVD's bestellen, moeten dus goed uitkijken welke schijfjes hun toestel kan lezen. Zie ook "DVD info" op deze site!

Indien u schijfjes bestelt met de bedoeling ze te verspreiden aan derden, deel hen deze informatie dan mee zodat men rekening kan houden met de weergavecapaciteiten van de individuele toestellen.

Zie ook DVD info op deze site!

Enkele tips

Onze cameramannen hebben voldoende technische ruimte nodig om hun camera en monitors te plaatsen.
Indien deze ruimte zetels in beslag neemt, denk er dan aan deze zetels voor hen te reserveren en niet in voorverkoop te verkopen. Tevens dient bij de opstelling van het filmmateriaal rekening te worden gehouden met een vrije doorgang voor het publiek in functie van de brandveiligheid.

Uitgesproken rode kledij of rood licht geeft problemen bij videoregistraties.
Rode kledij en rode belichting samen moeten absoluut vermeden worden. Breng de lichttechniekers op de hoogte van de videocaptatie. Zij kunnen hiermee dan rekening houden.

Zie ook : technische info.

Terug naar boven naar boven

Het digitaal registreren van balletopvoeringen en dansvoorstellingen is reeds jaren één van onze specialiteiten.
U kan bij ons rekenen op een professionele videoregistratie van uw dansvoorstelling!

Onze specialiteit

Het merendeel van onze opdrachten bestaat uit het filmen van podiumkunsten: theater, ballet, dans, operette, musicals, concerten,…
We hebben dus heel wat ervaring op dit vlak.

De opnames kunnen gebeuren met één of meerdere digitale HD-camera’s en worden achteraf eveneens digitaal gemonteerd, zonder kwaliteitsverlies en desgewenst met titels en generiek.

Het eindresultaat van de reportage van uw dansvoorstelling kan u bekomen op DVD-R, DVD+R, VHS, Hi8, Video8 of DV.