ConcertreportageHomepage

Tel. +(32) 02 / 767 07 31    GSM +(32) 0475 / 60 01 77

Concertreportages

Muziekconcerten worden opgenomen met één tot meerdere HD-camera’s naargelang het aantal musicanten, zangers of zangeressen.

Wij filmen van het professionele nieuwjaarsconcert in de Gentse schouwburg of een optreden van Coco Jr en Gina Lisa tot de opvoering van de plaatselijke harmonie of fanfare.
Zij doen vaak beroep op ons voor het vastleggen van hun muziekvoorstellingen zodat ze achteraf een mooie herinnering hebben voor zichzelf, hun familie, vrienden en kennissen.

Indien gewenst kunnen titels geplaatst worden per nummer dat wordt opgevoerd of andere gegevens die in beeld moeten worden gebracht tijdens de concertreportage.

Enkele tips

Onze cameramannen hebben voldoende technische ruimte nodig om hun camera en monitors te plaatsen. Indien deze ruimte zetels in beslag neemt, denk er dan aan deze zetels voor hen te reserveren en niet in voorverkoop te verkopen.

Tevens dient bij de opstelling van het filmmateriaal rekening te worden gehouden met een vrije doorgang voor het publiek in functie van de brandveiligheid.

Over DVD technologie

Er bestaan verschillende soorten dvd's (Digital Versatile Disc).
De schijfjes die wij standaard afleveren, zijn dvd-recordable MIN (DVD-R).

DVD-Video zijn de schijfjes die je doorgaans in de winkel koopt of huurt met een speelfilm op. Deze schijfjes zijn op grote oplages verspreid en dus geperst. Zij kunnen op alle dvd-spelers worden afgespeeld.

DVD-Recordable zijn schijfjes die niet geperst werden, maar gebrand (te vergelijken met de gecopieerde CD = CD-R). Het branden gebeurt meestal omdat er slechts een kleine oplage van geproduceerd wordt (minder dan 250 ex.).
Er bestaan spijtig genoeg twee soorten DVD-R : plus en min (DVD+R en DVD-R).
De meeste toestellen kunnen beide soorten lezen, maar er zijn spelers op de markt die enkel de plus ofwel enkel de min kunnen lezen.
Er zijn ook toestellen die enkel DVD-Video lezen en dus de gebrande DVD-Recordable helemaal niet kunnen weergeven.
Deze informatie staat in de gebruiksaanwijzing of soms op het toestel zelf. Sommige goedkopere modellen (meestal van onbekende merken, maar ook van bekende merken) kunnen storingen vertonen bij het lezen van de DVD-Recordable. Het beeld blijft hangen of verspringt, soms van in het begin, soms pas tegen het einde van de weergave.

Het eindproduct kan afgeleverd worden op verschillende dragers naar keuze. Wij leveren de films tegenwoordig echter meestal op DVD. De schijfjes zijn bedrukt in vierkleurendruk en worden geleverd in een dvd-doosje: slim hardbox (135 x 190 mm) met ruimte voor een layer.
Belangrijk om weten is dat het standaard om DVD-Recordable schijfjes gaat, DVD-R-Min. Op verzoek kunnen wij zowel DVD-R Plus als Min bezorgen. Klanten die DVD's bestellen, moeten dus goed uitkijken welke schijfjes hun toestel kan lezen. Zie ook "DVD info" op deze site!

Indien u schijfjes bestelt met de bedoeling ze te verspreiden aan derden, deel hen deze informatie dan mee zodat men rekening kan houden met de weergavecapaciteiten van de individuele toestellen.

Zie ook DVD info op deze site!

Terug naar boven naar boven

Wij verzorgen reeds verscheidene jaren concertreportages voor zowel professionele muziekconcerten in schouwburgen als voor opvoeringen van plaatselijke harmonieën of fanfares.

Onze specialiteit

Het merendeel van onze opdrachten bestaat uit het filmen van podiumkunsten: theater, ballet, dans, operette, musicals, concerten,…
We hebben dus heel wat ervaring op dit vlak.

De opnames kunnen gebeuren met één of meerdere digitale HD-camera’s en worden achteraf eveneens digitaal gemonteerd, zonder kwaliteitsverlies en desgewenst met titels en generiek.

Het eindresultaat van uw live concert video kan u bekomen op DVD-R, DVD+R, VHS, Hi8, Video8 of DV.