Homepage

Tel. +(32) 02 / 767 07 31    GSM +(32) 0475 / 60 01 77

Historiek

LDW Produkties is ontstaan uit de hobby van Luc De Wilder die sinds de opkomst van de eerste videocamera’s eind jaren zeventig kortfilms produceerde. Hoe we geboren zijn, leest u hiernaast.

In 1999 werd beslist om met een onderneming te starten onder dezelfde naam en via de gemaakte publiciteit vonden velen al gauw hun weg naar ons bedrijf.

Tijdens piekmomenten worden cameramensen ingeschakeld in freelance.

Digitale videoopname in Japan
Opnames in Japan in 2002

Wij nemen op met ProHD-camera's van JVC. Dit digitale systeem is kwalitatief ruim voldoende voor opnames die achteraf op DVD of USB moeten worden verdeeld. De doorsnee consument waar wij voor werken, vraagt niet meer en kan de kostprijs van onze producten budgettair gemakkelijk aan. De prijzen van alle randapparatuur liggen binnen een prijzenklasse die toelaat het eindproduct relatief goedkoop aan te bieden aan de gewenste kwaliteit.
Onze slogan is dan ook “betaalbare kwaliteit”.

De montages gebeuren eveneens digitaal met Adobe Première.
Het eindproduct kan worden afgeleverd op USB, DVD(-R), DV, Hi8, Video8 of VHS.

Productieleiding

Videoproductieleider: Luc De Wilder

Luc De Wilder
Productieleiding
Cameraman

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven naar boven

Onze geboorte

Sinds de opkomst van de eerste videocamera’s eind jaren zeventig maakte Luc De Wilder, de productieleider van LDW Produkties kortfilms als hobby.

De eerste VHS-camera werd aangekocht. Nog een model waarbij de videorecorder aan de schouder hing en de camera hieraan verbonden met een draad. Om deze dure hobby te kunnen financieren, maakte hij ook allerhande reportages voor vrienden en familie. Al gauw werd de kwaliteit op videogebied verbeterd en werd de nieuwe generatie camera’s aangeschaft : Hi8.

De kortfilms die we toen maakten met deze Hi-8 camera werden eerder langspeelfilms waarbij steeds meer geexperimenteerd werd en de moeilijkheidsgraad werd opgedreven.
Eind jaren negentig deed de digitale video haar intrede en werd overgeschakeld naar het DV-systeem van Sony. De eerste speelfilm op digitale drager werd gemaakt in 1997 (Klokslag Dertien) en lokte in de lokale zalen meer dan duizend kijkers.
Dit alles kostte handenvol geld en het aantal videoreportages werd opgedreven.
Steeds meer mensen uit de kennissenkring deden beroep op LDW Produkties voor een reportage. De uit de hand gelopen hobby kon geen hobby meer blijven…