Homepage

Tel. +(32) 02 / 767 07 31    GSM +(32) 0475 / 60 01 77

NIEUWE MONTAGECOMPUTER VAN APPLE

We kunnen nu monteren met het programma Final Cut Pro X. Dit programma van Apple heeft tal van mogelijkheden in petto zodat we de wensen van onze klanten nog meer kunnen inwilligen dan voorheen.

ONZE CAMERA'S IN HD VOOR LDW PRODUKTIES

We hebben 2 camera's die filmen in ProHD: de HM750E van JVC. Dit levert een sterke verbetering van de beeldkwaliteit op. De camera's kunnen zowel in HD (High Definition) als in SD (Standard Definition) filmen en dit in breedbeeld 16:9. Afhankelijk van het doel van het eindproduct hebben we de keuze uit beide definities.
Voor onze luchtbeelden met de drone (modelhelikopter) kunnen we kiezen uit de compactere Canon 5D of de CX740CE van Sony met super steadyshot.
Onze 3 DV-Pro camera's DV5100 van JVC blijven uiteraard ook nog steeds ter beschikking.

TE KOOP : tweedehands VHS-recorders voor 20,- euro

Vermits onze reportages op VHS-banden niet meer gevraagd worden door de opkomst van de DVD, verkopen wij een deel van onze VHS-recorders.

Onze toren van 20 spelers waarmee wij tot hiertoe kopieerden, is in onbruik geraakt.

Misschien werkt uw VHS-recorder niet meer en vind je het niet de moeite om een nieuwe aan te schaffen maar je zit nog met die stapel VHS-banden die je op tijd en stond toch nog wil afspelen?


U kan bij ons terecht voor een tweedehands VHS-recorder aan de prijs van 20,- euro. Afstandsbediening, gebruiksaanwijzing en TV-kabeltje worden meegeleverd.

U kan ze bestellen via 02/767.07.31 of 0475/60.01.77 of info@ldwprodukties.com.

BRANDEN IN HD

Wat betreft het zelf op schijf branden van films in HD zijn er nu twee opties: de film in HD op een DVD zetten, of op Blu-ray. Op een DVD (4,7 Gb) past ongeveer 45min film in de hoogste kwaliteit. Een Blu-ray, die een capaciteit heeft van 25 Gb, laat de langste film toe. Echter een DVD-schijfje dat een film in HD bevat kan niet in een gewone DVD-speler worden afgespeeld. Afspelen kan wel in de computer waarop de software is geïnstalleerd waarmee de film werd gemonteerd of in een BD-speler.

Onze opnames gebeuren op DV-Pro, Standard Definition. Opnames die in HD zijn gemaakt, nemen zodanig veel geheugen in beslag dat er op een DVD-schijfje slechts een kleine 40 minuten film op kan. High Definition opnames die ook in HD werden gemonteerd en in deze hoge definitie worden afgeleverd, kunnen alleen maar op een Blu-Ray Disc. Veel consumenten kunnen deze schijfjes nog niet afspelen. Bovendien moet je scherm ook HD kunnen weergeven anders heeft het geen zin. De camera's en de montage-apparatuur in HD is minstens dubbel zo duur en dit moet aan de consument worden doorgerekend. De lege Blu-Ray Discs die we dan moeten branden, kosten momenteel meer dan 20 keer meer dan een lege DVD. Ons eindproduct wordt hierdoor dus gigantisch duurder. Wij wachten nog wat af tot de prijzen zijn gezakt en tot de meeste consumenten overgeschakeld zijn op HD. Zolang blijven wij filmen en monteren in SD wat nog steeds een erg goede kwaliteit oplevert. Wie u een film van meer dan een half uur in HD aflevert op een DVD levert eigenlijk een gecomprimeerde versie af, wat de kwaliteit aanzienlijk doet dalen, of de beelden werden bij de montage omgezet naar Standard Definition. Het is anders onmogelijk om zo'n lange film op een DVD te krijgen in HD.

Uitwisselbaarheid dvd's

Tot 2005 bleken zo'n 15% van onze klanten een probleem te hebben met het lezen van dvd-recordable.
Dit was al een hele verbetering met de jaren ervoor waar dit percentage soms opliep tot 25% bij de start van de overschakeling van vhs naar dvd.

Dit percentage was in 2006 gezakt naar circa 10%.

Momenteel heeft slechts een klein percentage van onze klanten (minder dan 0,3 %) nog leesproblemen.

De basisoorzaak ligt bij de producenten die er een consumentenoorlog van maakten toen de dvd-r op de markt kwam.

De Pioneergroep bracht een MIN systeem uit en de Philipsgroep een PLUS systeem zodat de ene merkengroep het schijfje van de andere niet kon lezen.

Wie was de dupe? Jawel, de consument.

Intussen hebben ze ingezien dat dit op zijn zachtst gezegd niet geapprecieerd wordt door de klanten.

Nu kunnen de meeste spelers daarom zowel min als plus lezen. Althans volgens hun boekje want in de praktijk blijven er zich nog problemen voordoen bij sommige toestellen.
Eénzelfde dvd-recordable schijfje (of het nu plus is of min) speelt soms probleemloos af in het ene toestel en in een ander toestel dan weer niet, terwijl beide toestellen volgens hun gebruiksaanwijzing alle soorten dvd-schijfjes zouden kunnen lezen.

In alle vakliteratuur wordt geklaagd over de dvd-recordable.
Wat we intussen ook weten, is dat een schijfje in de 1-uurstand minimaal 8 minuten moet beschreven zijn en in de 2-uurstand minimaal 16 minuten om het minst problemen te doen ontstaan. Wordt het schijfje helemaal vol geschreven dan kunnen er weer haperingen ontstaan aan het eind.

Hieruit besluiten wij dat het dvd-recordable systeem niet echt op punt staat en onbetrouwbaar is wat probleemloos afspelen betreft. We hoopten op verbetering met de Blu-Ray-Disc maar deze heeft de markt zeker niet veroverd. Intussen zijn er nog andere dragers zoals de geheugenstick en kan je ook iets rechtstreeks op je harde schijf plaatsen zonder afspeelproblemen...

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang per email gratis nuttige tips en geniet van onze speciale aanbiedingen!

Uw e-mail-adres:

Uitschrijven nieuwsbrief

Verkiest u liever onze nieuwsbrief niet meer te ontvangen, dan kan u zich altijd uitschrijven door uw emailadres hieronder in te geven.

Uw e-mail-adres:

Terug naar boven naar boven

Nieuwsberichten uit de videoproductie-sector