Homepage

Tel. +(32) 02 / 767 07 31    GSM +(32) 0475 / 60 01 77

Veelgestelde vragen

 1. Hoe komt het dat LDW Produkties doorgaans goedkoper is dan de concurrentie?
 2. Moet er een voorschot betaald worden?
 3. Wie regelt de rechten van SABAM?
 4. Na hoeveel tijd kunnen nog extra kopies worden bijbesteld?
 5. Waarom soms geen opnames in High Definition?
 6. Kunnen wij zelf de muziek kiezen die op een reportage komt?
 7. Kunnen wij aanwezig zijn tijdens de montage en zelf de beelden kiezen?
 8. De dvd-schijfjes vertonen storingen. Hoe komt dit? 1. Hoe komt het dat LDW Produkties doorgaans goedkoper is dan de concurrentie?
 2. Wij nemen op met de professionele, doch betaalbare, ProHD-camera’s van JVC. Dit digitale systeem is kwalitatief ruim voldoende voor opnames die achteraf op DVD-R (plus of min) moeten worden verdeeld. Het systeem is echter minder geschikt om uitzendkwaliteit te bekomen. Maar de doorsnee consument waar wij voor werken, vraagt dit ook niet. Toch werden reeds DV-montages van ons uitgezonden op nationale en regionale zenders. De prijzen van alle randapparatuur zoals geheugenkaarten, batterijen, e.d. zijn eveneens binnen een prijzenklasse die toelaat het eindproduct tegen scherpe prijzen aan te bieden aan de gewenste kwaliteit.
  Onze slogan is dan ook “betaalbare kwaliteit”.
  Bovendien bestaat ons camerateam uit een jonge dynamische vaste ploeg en niet uit cameramensen die vastgeroest zijn in oude gewoonten en bovendien hoge looneisen stellen omwille van hun jarenlange anciënniteit. Wij werken uitsluitend met dagcontracten waardoor wij bespaard blijven van nodeloze kosten zoals het betalen van ziektedagen, vast jaarlijks verlof, eindejaarspremie, dertiende maand, feestdagen en dergelijke meer.
  Tenslotte verlangen wij een snelle betaling van onze klanten. Onze facturen zijn betaalbaar binnen de tien dagen.Vorig jaar hield 87 % van onze klanten zich perfect aan de afgesproken betalingstermijn. Mede dank zij hen kunnen we onze prijzen laag houden. Klanten die zich niet aan deze betalingstermijn houden, worden dan ook zo veel mogelijk geweerd.

  Terug naar boven naar boven


 3. Moet er een voorschot betaald worden?
 4. Meestal vragen wij geen voorschotten. Enkel in zeer uitzonderlijke gevallen als het om erg omvangrijke en dure opdrachten gaat waarvan de productieduur verschillende maanden in beslag neemt of voor opdrachten in het buitenland.

  Terug naar boven naar boven


 5. Wie regelt de rechten van SABAM ?
 6. De verplichtingen ten overstaan van SABAM vallen volledig ten laste van de klant.
  SABAM kan bereikt worden op www.sabam.be.

  Terug naar boven naar boven


 7. Na hoeveel tijd kunnen nog extra kopies worden bijbesteld?
 8. De originele basisopnames worden gedurende tien dagen na de montage bewaard. De montage (het eindproduct voor de klant, dus) wordt echter in ons archief bewaard en kunnen steeds worden opgevraagd. De basisopnames kunnen langer bewaard worden indien hierom verzocht wordt en mits betaling van de kostprijs van de drager waarop de opnames bewaard worden.

  Terug naar boven naar boven


 9. Waarom soms geen opnames in High Definition?
 10. Onze opnames gebeuren op ProHD, High Definition of Standard Definition. Opnames die in HD zijn gemaakt, nemen zodanig veel geheugen in beslag dat er op een DVD-schijfje slechts een kleine 40 minuten film op kan. High Definition opnames die ook in HD werden gemonteerd en in deze hoge definitie worden afgeleverd, kunnen alleen maar op een Blu-Ray Disc. Veel consumenten kunnen deze schijfjes nog niet afspelen. Bovendien moet je scherm ook HD kunnen weergeven anders heeft het geen zin. De montage-apparatuur in HD is duurder en dit moet aan de consument worden doorgerekend. De lege Blu-Ray Discs die we dan moeten branden, kosten momenteel meer dan 20 keer de prijs van een lege DVD. Ons eindproduct wordt hierdoor dus gigantisch duurder. Wij wachten nog wat af tot de prijzen zijn gezakt en tot de meeste consumenten overgeschakeld zijn op HD. Zolang blijven wij filmen en monteren in SD wat nog steeds een erg goede kwaliteit oplevert. Wie u een film van meer dan een half uur in HD aflevert op een DVD levert eigenlijk een gecomprimeerde versie af, wat de kwaliteit aanzienlijk doet dalen, of de beelden werden bij de montage omgezet naar Standard Definition. Het is anders onmogelijk om zo'n lange film op een DVD te krijgen in HD. Indien u toch uw eindproduct in HD wenst, is dit uiteraard altijd mogelijk!

  Terug naar boven naar boven


   

 11. Terug naar boven naar boven


   

 12. Kunnen wij zelf de muziek kiezen die op een reportage komt?

 13. Uiteraard. Bij elke reportage is het mogelijk zelf te bepalen welke muziek gebruikt wordt. In dat geval is het voldoende om de CD's of andere muziekdragers te bezorgen.

  Terug naar boven naar boven


 14. Kunnen wij aanwezig zijn tijdens de montage en zelf de beelden kiezen ?
 15. Bij een huwelijksreportage of andere reportage waarbij de beeldkeuze subjectief is, houden wij zo veel als mogelijk rekening met de wensen van de klant. Indien het nodig is, vragen wij zelfs niet liever dan dat u naast ons aan de montagetafel komt zitten zodat er geen misverstanden zouden ontstaan en de beeldkeuze volledig aan uw wensen zou voldoen. Bij reportages van podiumkunst waarbij bvb een theater- of dansopvoering van A tot Z dient te worden weergegeven, is dit echter niet mogelijk omdat deze montages real-time gebeuren en de monteur autonoom beslist welk camerabeeld hij in de montage zet. Er wordt wel rekening gehouden met de wensen van de klant indien deze bvb liever meer longshots of meer close-ups heeft. Dit dient dan best op voorhand kenbaar gemaakt te worden zodat hiermee reeds bij de opnames kan rekening gehouden worden.

  Terug naar boven naar boven


 16. De dvd-schijfjes vertonen storingen. Hoe komt dit?
 17. Er bestaan verschillende soorten dvd's (Digital Versatile Disc).
  De schijfjes die wij standaard afleveren, zijn dvd-recordable MIN (DVD-R).

  DVD-Video zijn de schijfjes die je doorgaans in de winkel koopt of huurt met een speelfilm op. Deze schijfjes zijn op grote oplages verspreid en dus geperst. Zij kunnen op alle dvd-spelers worden afgespeeld.

  DVD-Recordable zijn schijfjes die niet geperst werden, maar gebrand (te vergelijken met de gecopieerde CD = CD-R). Het branden gebeurt meestal omdat er slechts een kleine oplage van geproduceerd wordt (minder dan 250 ex.).
  Er bestaan spijtig genoeg twee soorten DVD-R : plus en min (DVD+R en DVD-R).
  De meeste toestellen kunnen beide soorten lezen, maar er zijn spelers op de markt die enkel de plus ofwel enkel de min kunnen lezen.
  Er zijn ook toestellen die enkel DVD-Video lezen en dus de gebrande DVD-Recordable helemaal niet kunnen weergeven.
  Deze informatie staat in de gebruiksaanwijzing of soms op het toestel zelf. Sommige goedkopere modellen (meestal van onbekende merken, maar ook van bekende merken) kunnen storingen vertonen bij het lezen van de DVD-Recordable. Het beeld blijft hangen of verspringt, soms van in het begin, soms pas tegen het einde van de weergave.

  Als u bij ons dvd-schijfjes bestelt, dient u er zeker van te zijn dat de schijfjes door uw toestel kunnen gelezen worden. Standaard leveren wij DVD+R schijfjes, maar op verzoek kunnen wij u ook schijfjes afleveren in MIN (DVD-R). DVD-Video leveren wij pas als de oplage groter is dan 300 exemplaren.
  Indien u schijfjes bestelt met de bedoeling ze te verspreiden aan derden, deel hen deze informatie dan mee zodat men rekening kan houden met de weergavecapaciteiten van de individuele toestellen.

  Terug naar boven naar boven

Wij laten uw vragen niet onbeantwoord!

Indien u nog andere vragen zou hebben dan diegene die op deze pagina gepubliceerd zijn, dan willen wij deze met plezier beantwoorden.
Stuur ons uw vraag via onze contactpagina.